Marken darrar och musiken ljuder!

 

På Medeltidsmarknaden 28.6‒1.7.2018 serveras olika sorters medeltida musik från stämningsfulla uppträdanden till livliga marknadstakter. I Teinis ölstuga, i Bastun och vid Åstranden leder spelmän, musikanter och sångare besökaren på en unik resa till de medeltida tonernas värld.

Under Medeltidsmarknadens dagsprogram uppförs musik av Räikkä, Pukinsarven Tröötöttäjät, Härkätien Leikarit, Muskotti, Tuhkatarha, Lauluyhtye Raiku, Mielikki och Terhikki, Satu Lankinen samt Inkeri Pohjantytär.

 

Evenemangets musikspäckade kvällsprogram publiceras i början av juni.

 

Räikkä

 

Sång- och intrumentgruppen Räikkä uppträder med medeltida profan musik med intrument som passar till epoken, kryddat med humor. En viktig del av Räikkäs identitet utgörs av en livlig show, som vi fått njuta av på Medeltidsmarknaden ända sedan år 2004.

 

Yhtyeen kotisivut

 


Pukinsarven Tröötöttäjät

 

Den legendariska trööt ’n’ roll-gruppen Pukinsarven Tröötöttäjät har hittat ett nytt sätt att uppföra de forntida finländska  herdarnas speciella sång- och spelstil. Gruppens musik förenar den traditionella finsk-ugriska sångtraditionen med originalinstrument och ett uppträdande utan like.

 

Yhtyeen kotisivut

 


Härkätien Leikarit

 

 

Härkätien Leikarit är en musikgrupp som spelar medeltida marknadsmusik. I deras repertoar ingår musik från olika håll av Europa. Härkätien Leikarit för lyssnaren på en musikalisk resa från Oxvägen vida Flandern och Frankrike till Spanien och Italien. I år uppträder Härkätien Leikarit i Åbo tillsammans med två lekare!

 

Yhtyeen kotisivut

 


Muskotti

 

 

Gruppen Muskotti består av personer med äldre musik som hobby. De spelar musik från medeltiden till barockens snirklar. I gruppen ingår sju spelmän, vars flinka fingrar sprider glädje med olika slags blockflöjtar, rebec, fidel och gitarr. Smäckrare toner ljuder från luta och harpa i takt med trummor och andra slagverk.

 

Yhtyeen kotisivut

 


Tuhkatarha

 

 

Tuhkatarha är en duo som består av Ella Isotalo och Antti Rask. I repertoaren ingår medeltida ballader. Livlig fart garanteras, då folk stupar som i Shakespears tragedier.

 


Lauluyhtye Raiku

 

 

Sånggruppen Raiku sjunger folkmusik från hela världen. På Medeltidsmarknaden uppträder gruppen med nordiska och östeuropeiska sånger av kvinnor och flickor, tidlösa och eviga.

 


Mielikki ja Terhikki

 

Har du svårt att finna den rätta, skabb, variga sår eller annan klåda? Mielikki och Terhikki sjunger och trollar fram allting. På repertoaren finns starka antaganden och halvsanningar och män och maskulinitet, råd för livet, som man inte nödvändigtvis bör följa, samt en gnutta kärlek och den bedragna kvinnans ilska.

 


Satu Lankinen

 

 

Satu Lankinen är expert på gammal, arkaisk, finländsk, karelsk och ingemanländsk musiktradition. Programmet består av gamla verk för kantele och vevlira, av herdesånger samt ballader, som för lyssnaren till det förflutna.

 


Inkeri Pohjantytär

 

Inkeri Pohjantytär spelar medeltida musik med kantele.